vrijdag 8 januari 2010

Drie doden na Israëlische luchtaanvallen op Gaza

Israëlische gevechtvliegtuigen hebben in de vroege ochtend van vrijdag verschillende aanvallen met raketten uitgevoerd op doelen in Gaza. Daarbij werden drie mensen gedood, twee van hen kinderen, meldde het ziekenhuis Au Youssef an-Najjar. De aanvallen kwamen als een vergelding voor het afschieten van tien mortiergranaten vanuit de Gaza-strook op donderdag.De granaten landden in de Negev en richtten geen schade aan.
Israël maakte bekend dat de luchtaanvallen gericht waren op twee tunnels in het zuiden van Gaza (één van de doden viel in zo'n tunnel, twee mensen raakten bij deze aanval gewond), op een fabriekje van wapens en op een tunnel die naar Israël zou leiden. Inwoners van Gaza vertelden dat de raketten onder meer insloegen nabij een school in Khan Younis, in het centrum van het kamp al-Nusseirat en in de wijk  Zeitoun van Gaza-City.
Vliegtuigen wierpen ook pamfletten af die inwoners waarschuwden 300 meter weg te blijven van de grens, en niet mee te werken aan het bouwen, of een schuilplaats bieden aan het bouwen, van tunnels omdat dit hun leven in gevaar zou brengen. 


Israël maakte donderdag bekend dat het 10 miljoen dollar zal betalen aan de VN als schadevergoeding voor schade aan VN-eigendommen zoals opslagplaatsen, scholen en voertuigen tijdens de aanval op Gaza van een jaar geleden

(foto: aanval met fosforbommen op een VN-school in Gaza)

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...