zaterdag 12 juni 2010

Grenspolitie schiet Palestijn dood bij checkpoint Jeruzalem

Een 41-jarige man uit Shuafat in Jeruzalem is vrijdag gedood toen hij volgens Israëlische bronnen niet stopte met zijn pick up bij een geïmproviseerd checkpoint in Wadi Joz. Ziad al-Julani (foto), getrouwd met een Amerikaanse en vader van drie dochters, werd na het incident naar het ziekenhuis getransporteerd maar overleed onderweg. Ooggetuigen zagen dat hij de auto verliet nadat er op hem geschoten was en probeerde te vluchten, maar dat hij werd achtervolgd door leden van de grenspolitie die van hem korte afstand in zijn gezicht en in zijn borst schoten. De grenspolitie meldde dat hij had geprobeerd hen te overrijden. Familie en vrienden van Julani weten niet precies wat eris gebeurd, maar sluiten dit laatste uit. Julani had voor hij wegging beloofd die middag iets leuks met vrouw en kinderen te gaan doen. Het Jerusalem Center for Social en Economic Right heeft om een onderzoek gevraagd.
Na de schietpartij braken rellen uit in de omgeving. Het is niet duidelijk waarom er plotseling  een checkpoint was in Wadi Joz. Mogelijk was Israël bang voor rellen bij de Al-Aqsa moskee.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...