zondag 1 augustus 2010

Bouwen tegen de klippen op

 Een video van Al-Jazeera English over de herbouw (nu al voor de derde keer) van een huis in Arabisch Oost-Jeruzalem dat twee keer eerder door de Israëlische politie is verwoest. Bouwvergunningen zijn nu eenmaal voor Palestijnen niet of nauwelijks te krijgen. Bij de bouw helpen Joodse vrijwilligers. Israël heeft zo´n 20.000 huizen in Oost-Jeruzalem verwoest, sinds het het oostelijke stadsdeel in 1967 bezette, sommige van die huizen meermalen. Jeff Halper van ICADH (the Israeli Committee Against House Demolitions) legt uit dat de vooropgezette bedoeling is de Palestijnen in kleine enclaves terug te dringen, of ze van de Westoever te verdrijven.

Een artikel in Haaretz van 29 juli geeft aandacht aan een Arabische studie waarin beschreven staat wat de bureaucratische belemmeringen zijn die maken dat Arabische steden en dorpen in Israël vrijwel geen groei kennen en nauwlijks aan planning kunnen doen. De grond waarover de Palestijnen in Israël (20% van de bevolking) kunnen beschikken beslaat ongeveer 2,5% van het totaal.  

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...