zondag 1 augustus 2010

Raket landt in Negev, Israël bombardeert Gaza opnieuw

Israëlische vliegtuigen hebben zondagmorgen een tweede vergeldingsbombardement uitgevoerd, nadat zaterdagavond opnieuw een raket vanuit de Strook op Israëlisch grondgebied was uitgevoerd. De vliegtuigen vuurden raketten af op een gebied ten oosten van Khan Younis (waarbij één man gewond raakte) en op tunnels in de buurt van Rafah. Het bombardement was een reactie op het afvuren van een in Gaza in elkaar gezette raket die een dagcentrum trof voor mensen met een handicap in de westelijke Negev. Het  dak van het gebouw liep schade op. De verantwoordelijkheid voor deze beschieting werd opgeëist door de militaire vleugel van een salafistische groep, de Tawhid weJihad.
Zaterdag voerde Israël de zwaarste bombardement op Gaza uit sinds de operatie Cast Lead van 2009, nadat vrijdag een Grad-raket in Ashkelon was neergekomen. Een leider van Ezzedin al-Qassem, de militaire vleugel van Hamas, werd daarbij gedood.

Geen opmerkingen:

Israel valt Aleppo aan: 42 doden

UPDATED -Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 42 mensen gedood, zo meldt het Syrisch Observa...