woensdag 8 september 2010

Religieuze leiders VS keren zich tegen golf van anti-islam sentiment

De  plannen van een kerkje in Florida om Qorans te gaan verbranden leidden tot protesten in verschillende landen. Hier een demonstratie in Indonesië.

Amerikaanse religieuze leiders hebben dinsdag eindelijk de handen ineen geslagen om te proberen de golf van anti-islamisme te keren die de VS de afgelopen paar weken overspoelt. In een verklaring spraken zij hun scherpe afkeuring over uit over de 'desinfomatie en volstrekte hypocrisie (bigotry)' betreffende plannen om een islamitische gemeenschapscentrum annex moskee te bouwen niet ver van Ground Zero, de plaats waar op 11 september 2001 aanslagen werden gepleegd op de 'Twin Towers' waarbij bijna 3000 mensen omkwamen. Ook veroordeelde ze op niet mis te verstane wijze de plannen van een zekere pastor Terry Jones, leider van een piepklein kerkje met zo'n 50 volgelingen in Gainsville, Florida, om exemplaren van de Koran te gaan verbranden. 
De spanning loopt op naarmate zaterdag 11 september, de dag van deze Koranverbranding en van demonstraties in New York voor en tegen de bouw van het islamitische Cordoba-centrum (de laatste met deelname van onze eigen geblondeerde PVV-leider Geert Wilders) dichterbij komt. De situatie wordt in zekere zin nog eens extra gecompliceerd doordat de herdenking van 11/9 dit jaar ook samenvalt  met het einde van Ramadan en het meerdere dagen durende Suikerfeest (Eid al Fitr) dat in Europa op vrijdag en in Amerika op zaterdag begint.
Tot de ondertekenaars van de verklaring behoren aartsbisschop en emeritus kardinaal van New York Theordor McCarrick, voorzitter van de Nationale raad van Kerken, dr Michael Cinnamon, rabbijn David Saperstein, hoofd van de Union for Reform Judaism en rabbijn Judy Schonfeld van de Association of Conservative Rabbis. In de verklaring zeggen de leiders verontrust te zijn door de anti-islamistische opwinding en 'geschokt door het gebrek aan respect voor een religieuze tekst'. Ook vinden zij dat de aanval 'op welke godsdienst dan ook de vrijheid van godsdienst in de verenigde Staten geweld aandoet. De dreigende verbranding van exemplaren van de Heilige Qo'ran aanstaande zaterdag is met name een weerzinwekkende belediging die om de krachtigst mogelijke veroordeling vraagt van allen die het belangrijk vinden dat mensen op een beschaafde manier met elkaar omgaan en die de nagedachtenis van diegenen die op 11 september hun leven verloren, hoog willen houden'. Generaal David Petraeus, het hoofd van de Amerikaanse en de NAVO-troepen in Afghanistan heeft gewarschuwd dat de Qoranverbranding een gevaar kan inhouden voor de Amerikaanse troepen en de pogingen kan hinderen om Afghanistan te stabiliseren. In de hoofdstad  Kabul hebben al protestdemonstraties plaatsgevonden. ook het Witte Huis heeft het verbrandingsplan veroordeeld. Woordvoerder Jim Crowley noemde het 'on-Amerikaans'.
Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die dinsdag op het State Department Amerikaanse moslims ontving aan een iftar, een maaltijd na afloop van de vastendag,  zei blij te zijn met de uitgesproken en duidelijke veroordeling van de religieuze leiders van de 'respectloze en schandelijke daad'.  
Dr. Ingrid Mattson, de voorzitter van de Islamic Society of North America, die mede de hand had in de verklarng van de religieuze leiders van dinsdag, zei dat gewone moslims in de VS in toenemende mate verontrust zijn over de atmosfeer in de VS.Ík heb van veel Amerikaanse moslims gehoord dat ze zich nog nooit zo verontrust en onveilig hebben gevoeld sinds kort na 11 september,' aldus Mattson.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De vrienden van Geert Wilders
David Horowitz,lees eens iets over hem,
en.wikipedia.org/wiki/Da vid_Ho...
Vrije meningsuiting geldt niet voor iedereen,hij heeft zovelen zwart gemaakt en zelfs een lijst met docenten gepubliceerd die een gevaar vormen.(lessen over gender en racisme,lessen over het MO of rechtvaardigheid.
www.h pdetijd.nl/2010-08-10/de-...
www .hpdetijd.nl/2010-08-11/wil...
Gisteren schreven we al over het boegbeeld van SIOA, Pamela Geller, (trefwoorden: genocides, Obama, crackhoeren, jihad) maar John Jay is zo mogelijk nog net een tikje waanzinniger. Jay, een fervent wapenliefhebber, schreef eerder voor het ultra-rechtse Israel Insider, maar heeft ook een eigen blog. Hierop schrijft hij menslievende dingen als: "buy guns. buy ammo. be jealous of your liberties. and, understand, you are going to have to kill folks, your uncles, your sons and daughters, to preserve those liberties."

Nu zou deze opmerking nog genuanceerd kunnen worden met wat fantasie. Maar Jay gaat verder. Zo stelt hij in deze post dat elke moslim, man, vrouw of kind, je beul kan zijn. Er zijn geen onschuldige moslims. En dan het klapstuk: Waarom zouden niet-moslims geen moslims mogen vermoorden als dat andersom ook gebeurt? Het is volgens meneer Jay dus een goed idee om moslims te vermoorden want 'zij doen het ook.' En dat is altijd een valide argument. Enkele tips over deze vorm van 'zelfverdediging' heeft hij hier op een rijtje gezet.

Zijn strijd is trouwens ingegeven door het feit dat zijn god beter is dan die van de moslims. Want, zo zegt hij: "Het is duidelijk geworden dat Hij de joden als uitverkoren volk beschouwt, hij de christenen gezegend heeft met wetenschap, techniek en militair overwicht." De moslims echter, zo stelt hij, "kregen vooral de riolen en de woestijnen om in te leven." Meneer John J. Jay profileert zich dus als een religieus fanaat. Met wapens. Hoe hij hierin dus een haar beter is dan de fundamentalistische moslims waar hij tegen zegt te strijden, is een raadsel.
Geweldig,drie vrienden die het Joodse volk als het uitverkoren volk zien,terwijl deze uitverkorenen haat zaaien en geweld niet uit de weg gaan. Leuke vrienden heeft Geert!
Jose

Anoniem zei

http://www.vrede.be/index.php?option=com_content&view=article&id=1952:nobelprijs-voor-de-vrede-2010-barack-obama-primus-in-wapenverkoop-naar-het-midden-oosten-&catid=48:midden-oosten&Itemid=94
Deze informatie wilde ik u niet onthouden.
Weet de Amerikaanse bevolking dat hun regering het MO veel uiterst moderne wapens schenkt of verkoopt?
Jose

RASULULLAH ALMAHDI zei

leider van de islamitische wereld van vandaag is niet uit Arabische landen, maar is ontstaan uit Indonesië ... zie http://pemimpin-islam.blogspot.com/2014/11/kumpulan-video-pemimpin-islam-al-jaabir.html

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...