dinsdag 13 september 2011

Kindertekeningen uit Gaza maken Joodse organisaties in Californië bang

Het 'Museum of Children’s Art' (MOCHA) in Oakland (Ca.) heeft afgelopen donderdag 8 september besloten een tentoonstelling niet door te laten gaan van tekeningen van kinderen uit Gaza onder de titel 'A Child’s View From Gaza.'  De organisatie 'Middle East Children’s Alliance' (MECA) had in samenwerking met dit museum voor kinderkunst maanden gewerkt aan een tentoonstelling die open zou gaan op 24 september.
Officieel werd er geen reden gegeven waarom de expositie niet doorging, maar intussen werd bekend dat Joodse organisaties als de San Francisco Jewish Community Relations Council en de Jewish Federation of the East Bay sterke druk hadden uitgeoefend op MOCHA. De onderstaande tweet (van deze laatste organisatie) spreekt boekdelen:


En waar waren die Joodse organisaties zo bang voor? Wel, hier volgen een paar tekeningen:








h/t Desertpeace

8 opmerkingen:

ietsist zei

Niets zegt het zo duidelijk als een kindertekening.

Anoniem zei

Ik kan hier wel een beetje inkomen, dat dit sommige mensen bang maakt.
Op zo'n wijze word het conflict wel van 1 kant belicht en dat maakt het al gauw propaganda

Het was pas eerlijk geweest dat ook joodse kinderen meededen.
Kinderen die dagelijks angst hebben dat er weer z'on raket uit Gaza op hun huis valt of weer iemand zich opblaast

Gert

Boris zei

Eerlijk, eerlijk,...als het echt kindertekeningen zijn zijn ze per definitie eerlijk...

Maar,

In een 'open letter' op haar website schrijft het MOCHA dat deze tekeningen teveel geweld laten zien om zomaar jonge bezoekertjes aan bloot te stellen.
Dat zou natuurlijk best een legitieme reden kunnen zijn....
Om vast te kunnen stellen of de beslissing toch door politiek is ingegeven zou het misschien interessant zijn na te gaan of het MOCHA ooit eerder tekeningen uit conflictgebieden heeft tentoongesteld. En hoe die er dan uitzagen.

Abu Pessoptimist zei

Gert, er zijn geen kinderen meer die hebben meegemaakt dat iemand zich opblaast. Die zijn nu van school af, zo lang geleden is dat.
En ja, misschien hadden er ook Joodse kinderen mee moeten doen. Voor het contrast. Want vergelijkbare kindertekeningen, ik heb het gecheckt,worden daar niet gemaakt. Daarvoor moet je naar Irak of Afghanistan.

Anoniem zei

He Abu,

Lekker genuanceerd antwoord van je....

Is gewoon niet waar , de laatste zelfmoordaanslag was, zover ik dat kon nagaan in februari 2008.
Das nog niet heel erg lang geleden he.
Voor de bouw van de muur kwamen dergelijke aanslagen veel vaker voor.
En wou je soms beweren dat die joodse kinderen door die 100den raketten die jaarlijks af worden gevuurd geen angst hebben.
Trouwens er komen nog tig ander soort aanslagen voor op Israëlisch grondgebied.
Maar dat is natuurlijk slechts peanuts in jou ogen ?
Of is dat in jou opinie slechts verdediging ?

Gert

Franklin Ryckaert zei

Dit is het zoveelste bewijs dat de zionisten alleen geïnteresseerd zijn in het IMAGO, niet de werkelijkheid.De werkelijkheid kunnen ze als sterkste macht in het Midden Oosten grotendeels zelf bepalen.Schep een goede werkelijkheid dan zal een goed imago vanzelf volgen.Israel doet het omgekeerde,het gaat zich te buiten aan vermijdbare wreedheden en doet daarna alle moeite een positief imago van zich zelf the scheppen.Dat laatste is een zielige mislukking geworden.Zo'n klein "succesje" als het verhinderen van een tentoonstelling van Palestijnse kindertekeningen doet daar niets aan af.

Abu Pessoptimist zei

Gert, je hebt gelijk, er zijn inderdaad tot in 2008 nog zelfmoordaanslagen gepleegd. In 2007 nog één, in 2008 zelf twee (de tweede was gericht tegen militairen bij de grens met Gaza). Foutje van mij.
Maar de situatie in Gaza vergelijken met die in Israel, is meer iets voor de Israelische hasbara dan dat het ergens op slaat. B'tselem: Gaza 190 doden sinds Cast Lead, Israel 3. Israel heeft schuilkelders, Gaza niet. En wanneer was ook weer de laatste invasie van Palestijnen met tanks e.d. in Israel?

Elisabeth zei

Die muur is nog maar voor 60 procent gebouwd. Duizenden Palestijnse dagloners omzeilen de muur elke dag om in Israel wat geld te verdienen. Dat er geen of nauwelijks zelfmoordaanslagen zijn heeft dus andere redenen. Maar dat is vast te ingewikkeld.

En dan: Zet die muur dan op de grens en niet op Palestijns gebied, als het werkelijk om de veiligheid zou gaan.

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...