donderdag 8 december 2011

Israelische luchtaanval doodt twee mensen op klaarlichte dag middenin Gaza-stad

Foto twitteraar @ImNadz

Israel heeft donderdag op klaarlichte dag middenin Gaza-stad met een luchtaanval twee mannen gedood en tenminste twee anderen verwond. De aanval vond plaats met een raket die een geparkeerde auto trof vlakbij de drukke Omar al-Mukhtarstraat. De inzittenden, Issam Subhi al-Batsh en zijn familielid Subhi Alaa al-Batsh werden gedood. Het lichaam van een van hen werd meters ver weggeslingerd, tot buiten het parkeerterrein. De auto werd totaal vernield.
De Ezzedin al-Qassam Brigades, de gewapende arm van Hamas, zei dat Subhi al-Batsh lid was van hun organisatie. De Ayman Juda Brigades, een onderafdeling van de Aqsa Brigades van Fatah, meldde dat zij hun lid Issam al-Baths hadden verloren.
De explosie trok veel bekijks maar zorgde ook voor  paniek, met name doordat drie bussen werden beschadigd die middelbare schoolleerlingen terugbrachten van een picnic. De leerlingen vluchtten alle kanten op. 
Haaretz meldt dat een legerwoordvoerder zei dat de aanval was gericht op een lid van de Al-Aqsa Brigades die van plan was 'aanslagen te plegen aan de Egyptisch-Israelische grens'. De woordvoerder lichtte dat niet verder toe. Ook zei hij niet waarom de tweede man was a gedood. Vermoedelijk was dat collateral damage.
De laatste keer dat Israel zes mensen, onder wie een kind van twee jaar,  in de Gaza-strook doodde die aanslagen zouden hebben beraamd aan de Egyptisch-Israelische grens, bleken die aanslagen te zijn uitgevoerd door Egyptische opstandelingen vanuit de Sinai-woestijn.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...