dinsdag 6 december 2011

Kolonisten ontvoeren herder bij Nablus


Israëlische kolonisten uit de nederzetting Yitzhar bij Nablus hebben maandag een 60-jarige Palestijnse herder ontvoerd en zijn 50 schapen gestolen. Fawzi Shehadeh, mukhtar van het dorpje Orif  zei dat zes kolonisten uit Yitzhar de herder, Salim Jamil Shehadeh, overvielen bij de plaatselijke middelbare school en hem meenamen  in een auto. De kolonisten namen ook zijn 50 schapen mee. Vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit onderhandelen  met de Israelische autoriteiten om de herder weer vrij te krijgen.
Herders zijn vaker doelwit van aanvallen van kolonisten. Zaterdag mishandelden kolonisten uit Itamar de bejaarde herder Najih Abdul-Qadir toen hij ten oosten van Nablus zijn land bewerkte, aldus de man die voor de PA de activiteiten van de volgt, Ghassan Daghlas.
Eind mei vielen kolonisten uit Yitzhar de 67-jarige herder Hamad al-Kett uit het dorpje Madama aan. Kett werd door dorpelingen gevonden en in een ziekenhuis opgenomen met een schedelbasisfractuur, interne bloedingen en bloeduitstortingen over zijn hele lichaam. Ooggetuigen zeiden dat hij was aangevallen en geslagen door een 12-tal kolonisten die te voet uit Yitzhar waren gekomen. 
Begin mei werd de herder Abdul Rahman Moussa Abdul Rahim Abu Reyada, 44, uit het dorpje Qusra aangevallen door drie kolonisten uit de nederzetting Shiloh. Zij doodden daarbij één van zijn schapen.
Twee dagen daarvoor viel een kolonist uit de nederzetting Alia de 45-jarige boer  Radi Farhan Ahmad Issa aan toen die zijn land bewerkte.De kolonist bedreigde hem met een mes, maar Issa wist te vluchten. Wel werden de banden van zijn tractor doorgesneden.
Voor zover bekend is geen van de kolonisten die deze aanvallen pleegden ooit door de politie gehoord.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...