zaterdag 23 juni 2012

PCHR bevestigt: 1,5-jarige Hadeel in Gaza werd gedood door mislukte lancering Palestijnse raket

De anderhalfjarige Hadeel Al-Haddad uit de wijk Zeitoun in Gaza-Stad, gedood door 'friendly fire'.

Er was onduidelijkheid over wat precies de dood had veroorzaakt van de 1,5 jarige Hadeel Haddad uit de Zeitouna wijk van Gaza-stad. Was het een Israelische luchtaanval, of een mislukte poging van een Palestijnse groepering om een raket af te schieten? De Palestijnse mensenrechtenorganisatie Palestinian Centre for Human Rights (PCHR) bevestigde intussen dat de oorzaak een mislukte Palestijnse raketlancering is geweest. PCHR stelt vast dat er ook andere, soortgelijke incidenten zijn geweest en toont zich bezorgd:

The Palestinian Center for Human Rights (PCHR) is deeply concerned about the killing of Hadeel Haddad, and the wounding of five others, as 5 home-made rockets have landed on 4 houses and an empty area of land in several parts of the Gaza Strip in the past few days.  PCHR calls upon the government in Gaza to seriously investigate these incidents, and to take necessary measures to ensure the protection of civilian life and the safety of their property. 
According to investigations conducted by PCHR and testimony from eyewitnesses, at approximately 07:30 on Tuesday, 19 June 2012, Hadeel Ahmed Sa'eed al-Haddad (1.5) was struck in the head by shrapnel while she was standing in the entrance of the house of her grandfather, Sa'eed Mohammed al-Haddad, in al-Zaytoun neighborhood, east of Gaza City, when a home-made rocket landed on their house.  Hadeel was transported to al-Ahli Hospital in Gaza City to receive necessary medical treatment, but later transferred to Shifa Hospital due to the seriousness of her injuries. The efforts made by her doctors failed to save her life.  In addition, in the same incident, Hadeel's cousin,Zaqariya Mohammed Sa'eed al-Haddad (9), was also struck in the head by shrapnel.  As a result, he was transported to Shifa Hospital in Gaza City, where medical sources have described his injuries as moderate.

PCHR signaleert nog vier andere gevallen: Woensdag 20 juni landde in Beit Hanoun een raket in een huis in aanbouw, waardoor een muur deels werd  vernield. In Deir al-Balah, ontplofte dezelfde dag een eigengemaakte raket in de buurt van land van de familie Al-Khattab. Eén van de leden van de familie raakte licht gewond. Een dag eerder, dinsdag landde een raket in het huis van Suleiman Abed Rabbu Abu Shabab, in Al-Nasser, ten zuidwesten van Rafah in Zuid-Gaza. Het huis werd beschadigd, de 15 inwoners kwamen er met de schrik vanaf. Nog weer een dag eerder, maandag 18 juni, kwam een raket terecht op het huis van Azzam Yusef Hamad te oosten van Beit Hanoun in het noorden van de Gaza-strook. Drie van Hamad's kinderen raakten licht gewond.Het huis werd beschadigd.

Het PCHR doet een beroep op de regering van Gaza een onderzoek in te stellen en te zorgen dat de inwoners van Gaza en hun bezittingen niet nodeloos in de waagschaal worden gesteld. Je zou zeggen: geen overbodige luxe, als peuters het slachtoffer worden.

19 opmerkingen:

Likoed Nederland zei

Kijk eens aan, dat bewijst dus wat wij zeiden, dat Palestijnen in eerste instantie altijd de schuld bij Israel leggen.
Ze weten dat de waarheid pas later aan het licht komt, en dat dan de media toch niet meer geinteresseerd zijn.

Propagandavoordeel voor hun.

Natuurlijk wel omdat de internationale media ondanks dat dit al zo vaak gebeurd is, de Palestijnse bronnen nog niet met een flinke dosis zout nemen.
Triest.

Elisabeth zei

Het bewijst dat Palestijnse NGO's de zaak goed uitzoeken. Hetzelfde kan niet van officiele Israelische instanties worden gezegd, wel van veel Israelische NGO's (maar dat zijn volgens u natuurlijk 'zelfhatende Joden').

Het Israelische leger heeft in ieder geval een afschuwelijke reputatie van leugenachtigheid. Of was u deze alweer vergeten?

http://www.hrw.org/news/2006/06/13/israel-investigate-gaza-beach-killings

Abu Pessoptimist zei

Likoed,
de schuld LIGT natuurlijk ook in 99,99% van de gevallen bij Israel. Het is wel opvallend dat u er altijd een voor de Palestijnen negatieve draai aan weet te geven. Nu onderzoeken ze zelf iets en komt u met de opmerking dat dit bewijst dat ze meestal jokken. Hoe weet u trouwens dat het onderzoek van PCHR dan niet ook gejokt is? PCHR is toch ook Palestijns?

Likoed Nederland zei

Als Palestijnse bronnen elkaar tegenspraken, is het niet moeilijk te raden welke de waarheid spreekt.

Maaar fijn dat u dat zegt, dat 99,99% aan Israel ligt, terwijl het vrijwel altijd Palestijnen zijn die met het geweld beginnen, waarop Israel reageert.

Met dit percentage maakt u zich dus vooral ongeloofwaardig bij de lezers hier.

Esther zei

Ach Abu, als 'Palestijnen' hun wapens in de lucht afschieten nadat zij weer een Jood hebben afgeslacht en iemand wordt gedood door een neervallende kogels dan is het ook de schuld van Israël en als een Qassam explodeert voor hij wordt afgeschoten is het ook de schuld van Israël, ook als een tunnel instort, ook al de schuld van Israël, net zoals in Nederland alles de schuld is van de PVV en de moordpartij op Utoya ook al terug te voeren is naar de PVV.

Ja Abu, de explosie op het strand was natuurlijk een zionistische granaat. Alleen is er nog altijd verschil tussen een explosie bovengronds en ondergronds en aangezien het een ondergrondse explosie betrof was het dus een van de vele mijnen die Arabieren op het strand hebben begraven. Maar ja, Israël moet de schuld krijgen want die hebben een 'reputatie'. Niet waarop jij doelt, maar een van waarheid, die aan het licht wordt gebracht zoals in het geval van Al-Dura, volledig in scene gezet door leugenachtige, linkse Fransen.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Israel is hoe dan ook het slachtoffer. Hoe harder ze erop slaan en schieten, hoe meer mensen er dood gaan, hoe meer Israeli's het slachtoffer is van dat ze dat wel MOETEN doen, terwijl ze toch zulke aardige mensen zijn. En hoe meer ze erop slaan, hoe meer ze de Palestijnen gaan haten die hen ertoe dwingen om dat te doen. Blijkbaar hoort daar ook bij dat ze al die moorden ook weer niet echt hebben begaan, maar dat het Palestijnse leugens zijn die verspreid worden door linkse Fransen, de antisemitische pers, of haatzaaiende bloggers. Fijn dat jij ons daar steeds op wijst.

Esther zei

Tja Abu, als moslims in hun handvesten hebben staan om Joden uit te roeien en wereldwijd te vervolgen omdat zij schuld zijn van werkelijk alles en dat dit de koters wordt ingegeven moet je niet raar staan kijken dat Arabieren een koekje van eigen deeg krijgen.

Moslims hebben last van iedereen, zelfs van elkaar. Is je dat wel eens opgevallen?

(Overigens is het: het slachtoffer zijn)

Abu Pessoptimist zei

Zo is het, Israel is en Israeli's zijn slachtoffer. Zo zien zij dat. Wat ze ook doen, hun schuld was het niet.

Anoniem zei

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=497599
militairen vertellen over hun diensttijd, wat ze hebben gedaan met de Palestijnen. Of zou dit ook Palestijnse propaganda zijn, Esther?
gr. Jose

Trees zei

Fijn he Likoed, dat deze keer Israel niet de schuldige is. Dat het een 'Palestijns" foutje was. Dat maakt het voor jou ook minder erg.
Hoe ziek moet je eigenlijk zijn om hier zo triomfantelijk over te doen.

Maar Israel is wel de reden van dit dode kind,wie maakt het de Gazanen onmogelijk om een normaal leven te leiden (lijden)? Wie heeft de hele Gaza strip al jaren op slot gedaan?En vandaag is er weer een kind van 6 jaar gedood, en vlgs. allerlei media bronnen wel door Israeli's vuur. O ja, de 1300 doden tijdens Cast lead, waarvan meer dan 300 kinderen zal ook allemaal wel eigen schuld, dikke bult zijn. En die tunnels zijn er allemaal omdat die Palestijnen het zo leuk vinden om onder de grond door te kruipen.
Ziek stelletje mensen zijn jullie. Je hoef het echt niet met alles eens te zijn, maar jullie (Likoed, Esther en jullie vriendin trees) gaan wel erg ver.

Elisabeth de Boer zei

Ooit hadden goedbedoelende, vriendelijke en intelligente mensen sympathie voor Israel. Zie wat er van over is: Paranoide types als trees, en creatief spellende PVVers die niet echt om Israel of Joden geven, maar alleen genieten van het feit dat Israel de gehate Islamieten er eens lekker van langs geeft.

Met zulke laatste aanhangers zou zelfs Likoed NL moeten weten dat het einde van de Westerse steun (en dus van Israel) onherroepelijk nadert als Israel zo door gaat.

Anoniem zei

Esther, ik zou maar niet zo hoog van de toren blazen.
Uitspraken van hooggeplaatse Israëlische Joden, waaronder Ben Goerion.
We moeten de Arabieren uitdrijven en hun plaats innemen"David Ben Goerion,in 1937, die tien jaar later eerste minister van Israël zou worden (geciteerd in ‘Ben Gurion and the Palestine Arabs, Oxford University Press, 1985.
Drijf de arme bevolking over de grens door hen een job te ontzeggen…Zowel het proces van onteigening als de verwijdering van de armen moeten discreet en ongemerkt worden uitgevoerd. "
We moeten al de Palestijnen doden, tenzij ze hier gelaten worden om als slaven te leven ." De Heer Heilbrun, voorzitter van het comité voor de hervekiezing van generaal Shlomo Lahat, tot burgemeester van Tel Aviv, in october 1983.

Corrie

Esther zei

@Anoniem, Corrie

Als jij dit broodje aap verhaal wil geloven komt dat voor eigen rekening. Je dient het originele document, in het Ivriet te lezen en dus niet het verzinsel van Pappé waartegen ook Morris heeft geprotesteerd.
Het originele document staat overigens online.

Abu Pessoptimist zei

Niks broodje aap, Esther. Pappé citeert niet woordelijk en dat is hem aan te rekenen (slordig). Maar de betekenis is correct. (En de kruistocht van Morris tegen Pappé is weer een ander verhaal).

Esther zei

Nee Abu, je wénst er geen notitie van te nemen. Wel Morris accepteren als hij in je verhaal past, maar zodra hij zegt dat Pappé onzin schrijft accepteer je Morris niet meer.
Is het zo dat je geen Ivriet kunt lezen en dus niet wenst te weten, want dat vrees ik.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Je slaat alweer de plank volledig mis. Ik heb op 29 maart heel uitgebreid over dat citaat van Pappé, de aantijgingen van CAMERA waarop jij je baseert en alles verder eromheen geschreven. Kijk maar hier:

http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2012/03/wie-is-geloofwaardiger-ilan-pappe-of-de.html

En ik maakte onder meer gebruik van dit materiaal, waaronder de Engelse vertaling van de bewuste brief van Ben Gurion. Kijk maar hier:

http://www.jadaliyya.com/pages/index/4846/journal-of-palestine-studies-responds-to-camera_da

Feng zei

Cool Abu hoe jij je opponenten zonder vulgair te worden met feiten om de oren slaat!

Herman zei

Helemaal met Feng eens.

Allen jammer dat de "Hasbara machine" Likud en Esther nu niks meer van zich laten horen.Maar ach... dat ben ik wel gewend van ze.

Feng zei

@Herman
Maak niet uit Herman. Ik leer door Abu's antwoorden op die stomme reacties juist hoe de zaken echt in elkaar steken.
Een zeer leerzame én vermakelijke methode.

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...