dinsdag 16 oktober 2012

'Palestijnen kappen zelf hun olijfbomen om onschuldige kolonisten te belasteren'

Ja hoor, de Palestijnen kappen zelf hun olijfbomen om kolonisten de schuld te kunnen geven. Nauwelijks heeft de mensenrechtenorganisatie B'tselem een paar gevallen van kolonisten-vandalisme gefilmd, of de kolonisten filmen Palestijnen die bomen kappen. Waar het gebeurde, wiens bomen het waren en, waarom ze werden gekapt en of ze soms alleen werden gesnoeid,  dat weten we allemaal niet. Maar de kolonisten waren er als de kippen bij om het als bewijs van hun onschuld aan te voeren. We kunnen er zeker van zijn dat alle hasbara-kanalen van 'Honest Reporting' tot 'Elder of Zion' of onze eigen Ratna - Doddeltje - Pelle dit bewijsmateriaal in de komende dage op hun blogs zullen opvoeren.
Als ze dan toch bezig zijn, kunnen zij en de kolonisten misschien ook een antwoord geven op het volgende: Ongeveer 100.000 mensen op de Westoever zijn voor het grootste deel van hun inkomen afhankelijk van de olijvenoogst. Het is een van de belangrijkste pijlers van de Palestijnse economie. Volgens cijfers van het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (Ocha) gingen er in in 2011 tot september 7500 bomen, en in het hele jaar zo'n 10.000 bomen tegen de vlakte. Voor dit jaar staat de teller op 7.180 stuks, waarvan zo'n 870 alleen al deze maand sinds de oogst begon. Hele dorpen verloren substantiële delen van hun inkomen. En dat komt da bovenop verlies van stukken land aan nederzettingen, gebieden die door de Muur niet of maar beperkt toegankelijk zijn (doorgangen zijn meestal gesloten, vergunningen worden vaak niet verleend).  Is het niet zo dat de Palestijnen zich wel erg veel ontberingen getroosten om die onschuldige Israelische kolonisten te belasteren? 

5 opmerkingen:

Esther zei

Dit heet een heterdaadje, Abu. Overigens niet de eerste keer, dit gebeurt jaarlijks (net als het in brand steken van eigen bomen) en bovendien gebruiken Arabieren met behulp van linkse sympathisanten de olijfoogst om gebieden te verkennen waar 'kolonisten’ wonen. De moordenaars van het gezin Fogel deden dit en het gevolg is bekend.


De vernielingen door henzelf en links aangericht zijn dus een jaarlijks ritueel. Maar als een Arabier klaagt over vernielingen door ‘kolonisten’ en hij krijgt vervolgens geld ter compensatie voor zijn leugens, waarom zou hij dan nog werken en wat houdt hem er van het ritueel jaarlijks te herhalen? Goed dat een organisatie als Tazpit News Agency de leugens bloot legt, zoals nog niet zo lang geleden deze leugen:
http://972mag.com/whats-wrong-with-this-pic-that-its-fake/34420/
(jouw lijfblad, Abu)

Olijfbomen snoeien is overigens ook een jaarlijks ritueel en daarom hebben die foto's van die bomen met een Arabier erbij geen enkele waarde want die kan ieder moment zijn opgenomen.
Olive Tree Pruning
http://www.oliveoilsource.com/page/olive-tree-pruning#time

trees zei

Is de belangrijkste bron van inkomsten voor de Palestijnen niet de Westerse financiele hulp van de kafirs?

Abu Pessoptimist zei

Grappig Esther, is deze reactie nu niet net precies wat ik had voorspeld?
Ik ben trouwens benieuwd naar de namen van Arabieren (Palestijnen zul je bedoelen) die 'geld ter compensatie hebben gekregen voor hun leugens'. Nog nooit van een dergelijk geval gehoord.

Tazpit News wil vooral iets doen aan de 'onevenwichtigheid in de berichtgeving over Judea en Samaria', lees ik op hun site. Lijkt me dus een uiterst betrouwbare, objectieve bron.

De moordenaars van de familie Fogel hoefden het terrein niet te verkennen. Het was namelijk hùn grond en hùn boomgaard waar de nederzetting Itamar illegaal een hek omheen heeft gezet, zoals dat trouwens in heel veel andere gevallen ook is gebeurd. Denk je eens in hoe het zou voelen als het jouw boomgaard was. Je zou je haast gaan afvragen waarom er niet nog veel meer van dit soort moorden worden gepleegd.

En tenslotte: je schijnt niet goed het verschil te kunnen zien tussen 'pruning' en 'cutting' als het om bomen gaat. Ik zou zeggen: kijk nog eens goed naar wat foto's, bijvoorbeeld op de site van B'tselem.

Anoniem zei

Wat een walgelijke reacties toch weer. Dat je er niet moe en wanhopig van wordt is mij een raadsel. Het gif en de gal druipen er van af maar deze dames staan voor in de rij om elk geweld tegen joodse inwoners waar ook ter wereld hard te veroordelen.
Ik word er misselijk van,
gr. Jose

Elisabeth zei

Esther en trees spuien niet veel meer dan eindeloos herhaalde doorgedraaide rassenhaat. Het niveau van de tegenwoordige verdedigers van Israel zegt zo veel over hoe het er met het land bijstaat!

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...