dinsdag 18 augustus 2015

Politie Jeruzalem sluit dorp af van de buitenwereld

De politie van Jeruzalem heeft maandag alledrie de toegangen tot het dorp Issawiya (dat in 1967 bij de annexatie van Oost-Jeruzalem bij de stad is getrokken) afgesloten. De inwoners moeten nu via een ongeplaveid pad naar hun huizen lopen en boodschappen en dergelijke naar hun voordeur dragen. De afsluiting volgt op een reeks van incidenten, waarbij onder meer met stenen is gegooid, volgens de politie. De  afsluiting zou daarom plaatsvinden om gevaar te voorkomen voor (Joods) verkeer op de nabijgelegen weg naar de nederzetting Maaleh Adumim.

 De inwoners van Issawiya zeggen echter  dat het gewoon een collectieve bestraffing is.  De belangrijkste toegangsweg naar Issawiya is (zie foto)  al sinds vorige week woensdag afgesloten met betonblokken. Volgens Mohammed Abu Hummus van het Follow up Comité van het dorp, gebeurt het vaker dat de politie Issawiya even afsluit van de buitenwereld. Hij voegde eraan toe dat het dorp dagelijks te maken heeft met invallen, en met checkpoints waar iedereen om de haverklap zijn identiteitsbewijs moet laten zien. Er worden ook regelmatig mensen opgepakt in Issawiya.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...