zaterdag 19 juni 2010

Het wordt druk voor de kust van Gaza

Morgen vertrekt opnieuw een schip met hulpgoederen naar Gaza. Ditmaal komt het uit Libanon en het is bemand (het woord klopt in dit geval niet) door 50 vrouwen. Israël heeft gewaarschuwd dat het alle noodzakelijke middelen zal gebruiken om de 'Mariam' te stoppen. Het heeft Libanon alvast aansprakelijk gesteld voor de gevolgen. (Meer bijzonderheden op mijn Engelse zusterblog).
Andere 'flotilla's' volgen overigens. Een Joods eskader dat langzaam in omvang toeneemt doordat veel mensen willen deelnemen en dat nog moet vertrekken uit een ongenoemde haven aan de Middellandse Zee en een Iraans konvooi dat al onderweg zou zijn. Het wordt druk voor de kust van Gaza.
   
En intussen voor wie er nog niet genoeg van heeft, nog een getuigenis van een Mavi Marmara-passagier.  De Amerikaanse Fatima Mohammadi. Ik vond haar verhaal indrukwekkend, duidelijk en goed geïllustreerd met opnamen die Iara Lee (Cultures of Resistance) van de aanval op het schip wist mee te smokkelen:

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...