maandag 7 juni 2010

Israëlische marine doodt vier Fatah-leden op zee

De Israëlische marine heeft maandagmorgen vroeg voor de kust van Gaza vier Palestijnen gedood die in een boot zaten en duikuitrusting bij zich zouden hebben gehad. Volgens Israël waren de mannen van plan een terreuraanval te doen. Al Aqsa martelaars brigade (gelieerd aan Fatah) bevestigde dat de mannen tot deze organisatie behoorden. Zij zouden op een trainingsmissie zijn geweest. Een vijfde man wordt vermist - mogelijk is hij gevangen genomen. Een zesde man wist te ontkomen. Moawiya Hasanein van de Palestijnse gezondheidsdienst in Gaza bevestigd dat vtwee van de doden door meerdere kogels in het hoofd waren gedood.
 Enkele uren later werden volgens Ma'an in het Jabalya  kamp een man gewond toen een onbemand vliegtuigje een raket afvuurde op een groepje mensen en werd niet ver van de doorlaatpost Erez een man in zijn voet geraakt, nadat hij bij het zoeken naar cementafval was beschoten door een Israëlishe patrouille.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...