zondag 3 juni 2012

Zeven mensen gewond van wie vier kinderen, bij Israelische luchtaanvallen op Gaza

Een grootmoeder zit met haar twee gewonde kleinzoons in een ziekenhuis in Deir Balah na de Israelische luchtaanval op het Nusseirat kamp in Gaza, waarbij 'terroristische doelen' werden geraakt volgens Israel. (Reuters).
  
Zeven mensen zijn gewond geraakt bij een drietal Israelische luchtaanvallen op de Gaza-strook in de nacht van zaterdag op zondag. Israel voerde de aanvallen uit als vergelding voor de infiltratie van de 22-jarige Ahmad Abu Naser, die zaterdagmorgen een gat maakte in het grenshek in het zuiden van de Gaza-strook en een vuurgevecht uitlokte met leden van de Golani Brigade. Daarbij werden hijzelf en een Israelische sergeant, de 21-jarige Netanel Moshiashvili, gedood.
Israel maakte bekend dat het aanvallen uitvoerde op Beit Lahiya en op in Rafah waarbij 'terroristische wapenfabrieken en tunnels' werden vernietigd. De gewonden vielen bij een aanval op een derde gebied, het Nusseirat kamp. Daarbij werd een woonhuis geraakt. Onder de gewonden waren vier kinderen, zo maakte Adnan Abu Salmiya, de woordvoerder van de medische hulpdiensten in Gaza bekend. 
Zaterdag beschoot de Israëlische luchtmacht ook al een rickshaw ten oosten van Khan Younis. Daarbij raakten vier mensen gewond. Eén van hen, de 34-jarige Naji  Qudeih, overleed later aan zijn verwondingen.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...