donderdag 21 maart 2013

Onverschrokken Israelische militairen arresteren 8-10 jarige terroristen



De Israelische mensenrechtenorganisatie B'tselem zette woensdag deze video op haar site. Het betreft een arrestatie-actie van het leger in Hebron, waarbij vooral kinderen werden opgepakt die op weg waren naar school, met name kinderen in de leeftijd van 8-10 jaar. Volgens informatie van B'tselem werden ongeveer 20 kinderen meegenomen. B'tselem nam contact op met het militaire commando en zegt dat ongeveer de helft van de kinder-arrestantjes later weer werden vrijgelaten.
Volgens het leger was het een actie tegen het gooien van stenen en molotov-cocktails. Het leger en de veiligheidsdienst Shin Bet verspreiden steeds berichten dat de laatste tijd het aantal incidenten met stenengooiende jongeren is toegenomen. Ook de kolonisten roepen de laatste weken steeds vaker dat het leger harder moet optreden. Wat er waar is van de toename van het aantal incidenten valt vooralsnog niet uit onafhankelijke bronnen te bevestigen. Maar intussen geeft de B'tselem-video een goed beeld van hoe zulke arrestaties van kleine kinderen in hun werk gaan. Ik ben zelf vader van (intussen niet meer zulke kleine) kinderen, maar ik word plaatsvervangend razend als ik zie hoe de ouders en andere oudere familieleden en omstanders volstrekt machteloos zijn om iets te doen, terwijl die kinderen te grazen worden genomen,.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...