dinsdag 14 mei 2013

Herdenking 65 jaar Nakba


Palestijnse zowel als Joodse studenten van de universiteit van Tel Aviv hebben op 13 mei, tegen de wil van de de universiteit, voor het gebouw een herdenking gehouden van de Nakba - de catastrofe van de verdrijving van de Palestijnen - die 65 jaar gelden op 15 mei 1948 werd bekroond met het uitroepen van de Staat Israel. De foto werd genomen op het moment dat een minuut stilte werd gehouden. Op de achtergrond is nog net een beetje zichtbaar dat ook een tegendemonstratie werd gehouden door nationalistische jongeren met veel Israelische vlaggen en Davidsterren. Foto Oren Ziv/Activestills.org.
 
In het dorp Husan en in het Deheishe vluchtelingenkamp - allebei in de buurt van  Betlehem op de Westoever - werden maandag herdenkingsoptochten gehouden. De deelnemers werden in beide gevallen tegengehouden door het leger en de grenspolitie, zoals hier te zien is op de foto uit Husan. Foto Ryan Rodrick Beiler/Activestills.org.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...