vrijdag 7 april 2017

Hamas voert drie executies uit

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza heeft donderdag drie mannen geëxecuteerd die onlangs ter dood waren veroordeeld wegens collaboratie met Israel. De drie werden alleen geïdentificeerd met hun initialen. Ze waren respectievelijk 55, 42 en 32 jaar oud. De executie vond plaats door middel van ophanging. 
De Palestijnse Autoriteit heeft de executies veroordeeld en zei dat de politiek van Hamas de politieke onenigheid van de Palestijnen versterkt en bovendien een rechtvaardiging verschaft voor het voortzetten van de Israelische blokkade van Gaza. (In mijn ogen een superhypocriete opmerking, AbuP.). De vertegenwoordiger van de EU in Ramallah en Jeruzalem veroordeeld de executie ''krachtig'' en zei dat ''doodvonnissen een onacceptabele ontkenning van menselijke waardigheid en integriteit inhouden''.  (AbuP.: Misschien iets wat de EU vertegenwoordiger in Washington ook eens aan de Amerikaanse regering moet overbrengen?).  De NGO Human Rights Watch (HRW) veroordeelde de ophanging als ''een barbaarse praktijk die niet thuishoort in een moderne staat".

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...